Over mij

kindercoaching Helmond

Ik ben Juul Willems, moeder van een dochter van 14 jaar. Ik ben woonachtig in Helmond. In 2000 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werker aan Fontys Hogeschool in Eindhoven waarna ik als onderzoeker ben gaan werken bij de Raad voor de Kinderbescherming op het gebied van strafzaken. Na enkele jaren heb ik de overstap gemaakt naar het coördineren van taakstraffen waarin ik al jaren jongeren met veel toewijding begeleid in hun taakstraf.

 

Doordat ik na mijn echtscheiding geconfronteerd werd met een dochter waarbij ik veel boosheid en verdriet naar boven zag komen, ben ik me gaan verdiepen in hoe ik haar zou kunnen helpen. Ik realiseerde me dat kinderen veel te verduren krijgen en dat er veel van hen gevraagd wordt. Hoewel ik me realiseer dat kinderen flexibel zijn komt het ook voor dat ze zich even geen raad weten. Er dan voor ze kunnen zijn en hun en hun ouders ondersteuning bieden is mijn passie geworden als kindercoach.

 

kindercoaching Helmond

Ik wil graag kinderen vanuit hun eigen kracht laten ontdekken hoe ze om kunnen gaan met situaties waar ze geen grip op hebben. Ik wil ze leren om naar hun gevoel te luisteren en daar naar te handelen. Ik ben in 2018 afgestudeerd als kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Daarnaast heb ik ervoor gekozen de opleiding tot paardencoach te volgen zodat ik het paard kan inzetten als hulpmiddel bij de coaching. Ook heb ik me gespecialiseerd in scheiding- en rouwverwerking.

 

Daarnaast heb ik mezelf via Kies geschoold in het begeleiden van groepen kinderen van gescheiden ouders. KIES staat voor Kinderen in echtscheidingssituaties. In groepen kunnen kinderen er voor elkaar zijn en kunnen ze elkaar helpen in hun eigen verwerkingsproces. Dit wordt vaak via school opgezet. 

 


"Elk kind is uniek. De eigenheid van een kind staat voorop."

 

Ik ga altijd uit van de vaardigheden, kwaliteiten en talenten van het kind. Ieder kind heeft ze, alleen hebben ze soms nog wat extra voeding en water nodig om verder te groeien en bloeien.

 

"Het is zo belangrijk om het positieve wat aanwezig is in het kind, te benoemen en te stimuleren. Alles wat je aandacht geeft groeit!"

 

Door de positieve kanten te belichten, groeit het zelfvertrouwen en ´het zichzelf mogen zijn´. Je kind zal zijn/haar eigen kracht (her)vinden, om vanuit daar verder te groeien.