Kinderen in Echtscheiding Situatie

kindercoaching Helmond

Bij een echtscheiding wordt een huwelijk beëindigd. Alle juridische banden die de partners met elkaar hebben worden verbroken. Tegenwoordig zijn er echter ook veel ouders die ervoor hebben gekozen om niet te trouwen. Maar ook dan kunnen zij gaan scheiden. Zo’n scheiding heeft verder dezelfde kenmerken als een (echt)scheiding. In de meeste situaties gaat het voor de kinderen om een enorm ingrijpende gebeurtenis. Onderzoeken tonen aan dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van een scheiding van hun ouders. Niet alleen op het moment dat ze nog kind zijn, maar ook na een aantal jaren en zelfs tot op latere leeftijd.

 

Om veel problemen voor kind, ouders en maatschappij te voorkomen is er KIES. KIES is een veel omvattende, groepsgewijze hulpwijze aan kind en ouder in een echtscheidingssituatie.

 

KIES (jij ook) voor het Kind?

 

KIES het jongere kind

 

Dit is een spel en praatgroep voor kinderen van het basisonderwijs vanaf groep 3 t/m 8. Door middel van voornamelijk spel en creatieve werkvormen doorlopen de kinderen met leeftijdsgenoten een speciaal voor hen ontwikkeld programma over het proces van de scheiding. Kinderen leren beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin zij verkeren.

 

Om het niet te belastend te laten zijn, worden deze groepen vaak op scholen gevormd en krijgen ze dit ook op school aangeboden. 

 

Individuele begeleiding bij echtscheiding is ook mogelijk

 

Begeleiding van kinderen in echtscheidingssituaties is een van mijn specialisaties binnen het vakgebied van kindercoaching. Een dergelijk traject kan ook ingevuld worden door individuele sessies. Lees hier meer over mijn werkwijze tijdens kindercoaching sessies