Kindercoaching door middel van sessies

kindercoaching Helmond

Na de kennismaking wordt het coachingstraject gestart. De sessies zullen plaats vinden in mijn praktijk, waarbij ik 1 op 1 met een kind zal werken. De laatste 10 minuten mogen ouders binnen komen om hun kind op te halen. We bespreken dan wat we die sessie gedaan hebben. Verder vertel ik hoe ouders hun kind kunnen helpen en wat ze thuis kunnen doen. Hoe lang het coaching traject gaat duren hangt af van de hulpvraag. Doorgaans zijn 5 tot 10 sessies voldoende.

 

In de eerste sessie ga ik met het kind op ontdekkingsreis. We leren elkaar kennen en we zoeken samen uit hoe een kind het beste door mij begeleid kan en wil worden. In de vervolgsessies zullen we hier verder aan werken. Dit doen we door middel van samen spelen, tekenen, schilderen, knutselen, bewegen, muziek luisteren en natuurlijk ook praten. Ik volg het kind en speel mee, observeer en luister. Op die manier kan ik zo goed mogelijk op de behoeften van het kind inspelen. Een heel speciale vorm van kindercoaching die ook als therapeutische methode voor volwassenen werkt is paardencoaching. In overleg zet ik die methode in.

kindercoaching Helmond

De invulling van de sessies zullen per kind verschillen, aangezien alle kinderen uniek zijn en zich ieder op een verschillende manier open stellen en uiten. Ik werk vanuit de visie dat de oplossingen en hulpbronnen in het kind zelf zitten. Door te kijken waar de vaardigheden en krachten van een kind liggen, kunnen we ontdekken hoe het kind deze kan gebruiken om anders in het leven te staan.

 

Na 4 sessies vind er een ouder gesprek plaats waarbij we bespreken hoe het gaat, waar we staan en bepalen we het eventuele vervolgtraject. De eerste 2 weken komt een kind iedere week. Gaandeweg wordt de tijd tussen de sessies steeds iets langer, bijvoorbeeld 1x in de 2 weken. Als een kind aan geeft klaar te zijn, dan is de begeleiding klaar.

 

Een kind blijft echter altijd welkom! Soms helpt het ze om (af en toe) nog een sessie in te plannen. Dit kan bijvoorbeeld na een jaar zijn en behoort tot de mogelijkheden.