Paardencoaching

paardencoaching Helmond

Waarom zijn paarden uitermate geschikt voor coaching?

 

Het werkveld van de paardencoach in Nederland heeft zich de laatste jaren enorm uitgebreid. De werkzame kracht van deze dieren komt steeds meer in het nieuws. Coaching met paarden raakt de kern. Je krijgt via het paard feedback op hoe je communiceert. Paarden voelen haarfijn aan wat oprecht en echt is en kunnen je helpen je persoonlijkheid verder te ontwikkelen. Als paardencoach werk ik vanuit de omgeving Helmond-Eindhoven met een eigen visie en werkwijze. Ik ben gespecialiseerd in de inzet van paarden voor persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

 

 

 

Belangrijke leermomenten tijdens sessies paardencoaching voor het kind zijn:

  • ervaren van succes en respect;
  • versterken van zelfvertrouwen;
  • overwinnen van angsten;
  • herkennen van boosheid;
  • verbeteren van communicatieve vaardigheden;
  • ontwikkelen van sociale vaardigheden en een positief sociaal contact;
  • vergroten van gevoel voor tijd en ruimte;
  • verbeteren van schoolse vaardigheden;
  • leren omgaan met onverwachte gebeurtenissen.

 

paardencoaching Helmond

Hoe werkt paardencoaching?

 

Tijdens de paardencoaching sessie brengen we kind (mens) en paard samen. Aan de hand van oefeningen met het paard ervaart het kind over welke kwaliteiten het beschikt, tegen welke blokkades het aanloopt en worden onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt. Als paardencoach begeleid ik de kinderen in dit proces. Ik ga met het kind in gesprek over wat zich in het contact met het paard heeft afgespeeld. Hierbij maak ik steeds de koppeling naar het dagelijks leven van het kind. 

 

Waarom nou juist paarden?

 

Paarden zijn van nature prooi- en kuddedieren. Om te overleven in de natuur moeten zij gevoelens en intenties van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Door het leven in de kudde is een paard gericht op leiderschap, samenwerking en balans in de groep. Paarden zijn extreem gevoelig voor non-verbale communicatie en hebben geen vooroordelen. Deze eigenschappen gebruik ik bij het coachen met paarden. De paarden helpen door onderbewuste gedragingen van het kind te spiegelen. De paardencoach helpt dit terug te koppelen. Paarden kunnen je dus veel vertellen over je eigen gedrag.