Rouw- en verliesverwerking

kindercoaching Helmond

Het is onze natuurlijke reactie om kinderen te willen beschermen tegen de dood, pijn en rouw. We willen hen er ver vandaan houden. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Ook (jonge) kinderen ontkomen niet aan afscheid en verlies. Dat begint al in het klein, bij het verlies van een favoriete knuffelbeer of de verhuizing van een vriendje. Maar ook de dood speelt een rol in een kinderleven. Een huisdier kan overlijden of ouders besluiten te gaan scheiden.

 

Kinderen die geconfronteerd worden met het verlies van iemand die heel dicht bij hen staat, maken een moeilijke tijd door. Maar voor ouders is dit misschien nog wel heftiger. Zij hebben in feite ‘dubbel verdriet’. Naast hun eigen verdriet is er immers ook nog het verdriet van hun kind.

 

Het verlies van een dierbare kan een grote impact hebben op je leven en je functioneren. Een heel belangrijk deel van het verwerken van rouw of verlies is de erkenning dat het er mag zijn. Ik ben gespecialiseerd in rouwverwerking bij kinderen. Door middel van gesprekken, creativiteit en spel ontdek ik waar het pijnpunt ligt en begeleid ik je kind om een stap verder te komen in de verwerking. Een dergelijk traject wordt ingevuld door individuele sessies. Lees hier meer over mijn werkwijze tijdens kindercoaching sessies